2008. november 10., hétfő

Október

Nos eljött október is. Rövidebbek lettek a nappalok, hosszabbak az esték. Több idő jut gondolkodni is. Talán ennek tulajdonítható, hogy végre egy olyan tanácsülésen vettem részt ami hasznos volt.

Talán az is hozzájárult, hogy kapott a falu 3 milliárd régi lejt a kormánytól. És most ki kell mondani a tényeket: ezt a pénzt azert kaptuk mert RMDSZ- es polgármesterünk van, RMDSZ-es többségü tanácsunk, RMDSZ-es megye vezetés és talán ami legfontosabb, hogy az RMDSZ ott a kormányba. Ez a kulcsa a kovetkező választásoknak. Hogy megmaradjon ez a lánc. Ha egyszem is kiesik, nem valoszínű, hogy még fogunk ekkora összeget kapni.

Nem volt nehéz feladatunk, mert polgármesteri javaslatra, a gazdasági bizottság ülése után olyan konkrét javaslat került kezünkbe, amely nagyon részletesen vázolta a költség elosztást.
Fontos összeg lesz a kultúrotthonra(központi fütés beszerelése), iskola is kapott egy nagyobb összeget, emelett a tanács kiadásaira is jutott, kapott a fúvósegyesület, egyházak csomagokra stb., stb.
Megkellett találni azokat a jukakat amelyek betömése naon fontos volt.
Beszéltünk az adósókkal szembeni szankciókról. Hisz nagyon sok büntetés nincs kifizetve, adó nincs kifizetve. Ezért elkezdődtek az első lépések e kérdés mególdására. Lesznek kellemetlen élmények. De erre a pénzre a községnek szüksége van.

Konkrét ész érvek voltak elmondva(na jó, nem mindekintől), de azért naon jo ülés volt. Nem tudtam végig maradni, ezért a különfélékről lemaradtam. De elmondhatom, hogy mindig ilyen hangvételű tanácsülésekre akarok menni.

P.S. Hivatalosan is a község vagyonába került a ravatalozó. Gratulálok mindekinek aki segitett a megvalosításban. Büszke lehet rá minden Újfalusi. Ami ránk vár, hogy dolgozzuk ki a temető mükődési szabályzatát. Nem lesz könnyű.

Kampány van novemberbe. Legyünk figyelmesek ki mit tett a falunkért, közösségünkért, ki mit igér most, mennyire hiteles, aztán november 30-án fogjuk meg egymás kezét és menjünk el választani.

1 megjegyzés:

Grüman Róbert írta...

latom a rezes banda is kapott penzt :)