2008. augusztus 31., vasárnap

Augusztus

A falunapok utánra volt időzítve az augusztusi Tanácsülés. Falunapokról hamarosan irok külön bejegyzést, megvárom hogy járjanak le a többi falukba is, majd irok egy közös falunapos bejegyzést.

Kevés napirendi pont volt( szerintem fölösleges a minden hónapos tanácsülés). Na de a kezdet szikrázos volt. Augusztusban ismét előjött a vizhiány. Vannak olyan ,,kedves" falusfeleim akik hátravezették a kertbe a vizet, és egyszerűen öntözik el a falu vizét, s sok embernek meg nincs annyi vize sem, hogy megmossa a fogát. Sajnos egy háznál sincs vizóra, ezért aki tud az használja, aki meg nem az marad viznélkül. A legnagyobb baj a patak mentén élőknek van( milyen abszurd, nem?). Minden nap és hétvégén is egyszerűen viz nélkül maradnak. Sokak szerint elengedik a sok vizet. Ez a vizes kérdés sok fejtőrést fog okozni még. A megoldás megvan: sok pénz, mindenkinek vizóra, fizessenek mennyit használnak.
Új gyülésvezető elnökünk van 3 hónapra.

A tanácsülés nem hozott nagy vitát, költségvetés kiigazítás volt, beszéltünk a Falunapokról, ravatalozóról. Aztán jöttek a kedvenceim, a különfélék.

Itt mindenki elmondhatja a környékén élők problémait. Van ami hasznos és szükséges, van ami szerintem nevetséges, van ami pedig rosszindulatú felvetés.

Ezen tanácsülés előtt volt az első bizottsági ülés is, erről majd akkor számolok be mikor a ravatalozó ház müködéséről lesz szó. Hamarosan tehát. Szeptember végén újra találkozó.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

http://baranykaa.freeblog.hu/archives/2008/09/15/Kreativ_blogger-dij/
...mert megérdemled...