2008. augusztus 8., péntek

FIMIKE

2006-ban mikor hazajöttem egy késő nyári beszélgetésre voltam az Ifjúsági Igazgatósághoz. Jelen volt Soma, Vili, Nándi és Én. Arról beszélgettünk, hogy megkellene alakítani egy ifjúsági szervezetet Újfaluba is.

Főleg az én hanyagságom miatt nem sikerült összeülni egy beszélgetésre. Hogy miért:? Nem éreztem a kellő akaratot az otthoni fiatalokba. Úgy éreztem hogy nekük elég a diszkó, kocsma, a foci csapat.

2008 augusztus 7-én végűl összejött. Megkérdezhetné valaki, hogy mi változott azóta.Hát sok minden: sokan megcsemeltek a diszkótól( már ha annak lehet nevezni), nincs foci csapat, marad a kocsma( ami nem rossz, de kell más is). Este a Polgármesteri Hivatal tanács termébe gyűltünk össze páran akik mostmár ugyérezzük, hogy eljött a tettek ideje.



Jelen volt a Polgármester, Géza tanácsos kollegám (volt alpolgármester, amatőr színjátszó csoport lelkes tagja, rendezői diplomája is van), a Hárit elnöke Gáj Nándor( köszi a kitartást) ,a MIÉRT alelnöke és az SMDSZ elnöke Grüman Róbert( köszi a felvilágosítást és bizalmat) , Rozi és ÉVI(köszi nektek hogy nem diszkrimináltunk senkit), valamint 4 mikóújfalusi fiatal és én.





Beszélgettünk múltról, jelenről, jövőről, tapasztalatoktról. Úgy érzem most adott minden, hogy tovább lépjünk.

Sok tervünk van, ezekről majd akkor ha jogilag is beleszünk jegyeztetve. Ez a legfontosabb jelenleg.

Előválasztási kampanyba ez volt az egyik ,,igéret". Tehát meg is fogjuk csinálni.

Hiszem, hogy most lehet.


A sajtó visszhang: http://www.3szek. ro/modules. php?name= 3szek&id= 12212

6 megjegyzés:

Gáj Nándor írta...

A prédikátor Salamon könyvéből III. 1-8

“Mindennek rendelt ideje van, és ideje van az ég alatt minden akaratnak.
Ideje van a születésnek és ideje a meghalásnak; ideje az ültetésnek...

Kedves barátom! Minden elkezdődik, amikor eljön a kellő pillanat. És nem hiába mondják, hogy "jobb később mint soha". Újra, bátorításként azt mondom, nem veszik kárba egy perc sem amikkor ezzel az üggyel foglalkoztatok.

Grüman Róbert írta...

En csak sok sikert tudok kivanni, es segitsegunkre mint smdsz mint harit szamithattok :)

Demeter Ferenc írta...

Az eddigi segítséget köszönöm. A jövőbelit pedig igénybe fogjuk venni.

Névtelen írta...

Mint ifjusagi referens remelem minel tobb altalunk szervezett rebdezvenyre eljosztok, mint barat ajanloma segitsegem a jovore nezve. Megeri idot "fecserelni" ra, igaz, hogy valoszinu a gyunolcset evek mulva fogjatok erezni. Sok sikert! Hajra FERIHEGY!!! :D

Névtelen írta...

Gratulálok nektek!
Az én segitségemre is számithatsz/számithattok!
Sok sikert továbbra is!

Névtelen írta...

Tudtam,hogy sikerülni fog.Ezért mindenkor támogatni fogom FIMIKÉT,hiszen számomra ő olyan mintha saját gyermekem lenne. Macerálni fogom polgármester kollegáimat ,ifjusági szervezetek létrehozásának támogatásáért.
Isten Áldja a fiatalokat,remélhetőleg a székely nép jövőjének zálagát.